Frans de Fransoos, op zijn Frans natuurlijk Francois, is hier te gast. Frans is echt de leukste thuis, en ook elders, bij ons dus, heeft hij mij in een mum van tijd op de kast. Of ik Frans praat? Naturellement probeer ik.... un petit peu. Dus we babbelen erop los, mijn hersenen af en toe pijnigend en vastbesloten om deze prettige man en zijn vrouw zich bijzonder welkom te laten voelen.
Ik heb tegelijk Japanse gasten, A en S, een lieftallige dochter met haar moeder. A was hier als expat woonachtig geweest en is hier voor hereniging met haar oude vrienden. Nu kook ik met hen voor negen personen. Francois komt met een tas vol met flessen mousserende Vouvray en likeuren en mixt een geweldige cocktail voor ons allen. Hij weet veel te vertellen en is goed gezelschap, zo ook tijdens de Japanse avond eergisteren. In de Buitenbar vloeit de door hem meegebrachte sake terwijl de wind ons onstuimig om de oren waait. Het zijn heerlijke tijden zo...
... ik heb hen vanmorgen zoenend uitgewuifd, maar ik onthoud zeker hun Bienvenu en France.
recept:
Men neme een klein wijnglas
Vul hem half met sirop de sucre, helemaal met Cointreau, en driekwart met limoncello
Doe dit samen in een glazen water of wijnkan. Giet hier een mousserende witte wijn bij en mix door elkaar en schenk in je mooiste cocktailglazen. IJskoud het lekkerste!
Ik heb tegelijk Japanse gasten, A en S, een lieftallige dochter met haar moeder. A was hier als expat woonachtig geweest en is hier voor hereniging met haar oude vrienden. Nu kook ik met hen voor negen personen. Francois komt met een tas vol met flessen mousserende Vouvray en likeuren en mixt een geweldige cocktail voor ons allen. Hij weet veel te vertellen en is goed gezelschap, zo ook tijdens de Japanse avond eergisteren. In de Buitenbar vloeit de door hem meegebrachte sake terwijl de wind ons onstuimig om de oren waait. Het zijn heerlijke tijden zo...
... ik heb hen vanmorgen zoenend uitgewuifd, maar ik onthoud zeker hun Bienvenu en France.
recept:
Men neme een klein wijnglas
Vul hem half met sirop de sucre, helemaal met Cointreau, en driekwart met limoncello
Doe dit samen in een glazen water of wijnkan. Giet hier een mousserende witte wijn bij en mix door elkaar en schenk in je mooiste cocktailglazen. IJskoud het lekkerste!